ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Από το 1991 στεκόμαστε με αγάπη δίπλα σε κάθε παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και του παρέχουμε την δυνατότητα μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον να χρησιμοποιήσει δημιουργικά τις δυνάμεις του, εξασφαλίζοντας την ψυχοσυναισθηματική βάση για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του.

Ωστόσο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα είναι απαραίτητη από όλους τους γονείς η τήρηση του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου μας, ώστε όλοι να καρπιστούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας στα παιδιά.

Τα δικαιολογητικά που σας έχουν ζητηθεί για την εγγραφή επιβάλλεται να τα προσκομίσετε κατά την έναρξη της φοίτησης του παιδιού.

Για τον παιδικό σταθμό χρειαζόμαστε: α) πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, β)πιστοποιητικό υγείας του παιδιού ,  γ)το βιβλιάριο υγείας με τα εμβόλια του  και   δ)διάγνωση από καρδιολόγο και δερματολόγο(για τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες).

Για το νηπιαγωγείο χρειαζόμαστε: α)πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, β)ατομικό δελτίο υγείας μαθητή,   γ)το βιβλιάριο υγείας με τα εμβόλια του και δ)διάγνωση από καρδιολόγο και δερματολόγο  (για τη συμμετοχή σε αθλητικές  δραστηριότητες).

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι ο μήνας προσαρμογής και ακολουθείται ελαστικό πρόγραμμα και ωράριο με αυξητικό ρυθμό έως την ολοκλήρωση της προσαρμογής και την εφαρμογή του κανονικού ωραρίου. Η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 09:15 έτσι ώστε να διεξάγεται ομαλά η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα παιδιά τα παραδίδουν και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. Για τη συμμετοχή άλλου προσώπου θα πρέπει να ενημερώνετε την διεύθυνση  και να έχει προηγηθεί γνωριμία με το πρόσωπο αυτό. Θα πρέπει επίσης να σταθεροποιήσετε τις ώρες και τον τόπο παραλαβής και παράδοσης του κάθε παιδιού και να μην γίνονται αλλαγές πέραν αυτών που έχετε κανονίσει κατά την εγγραφή. Για οποιαδήποτε αλλαγή σε ωράριο ή δρομολόγιο θα πρέπει να απευθύνεστε στη διεύθυνση του σχολείου.

Είναι επιτακτική  ανάγκη η ειλικρινής ενημέρωση του σχολείου για τα δεδομένα που αφορούν το κάθε παιδί, π.χ. ασθένειες και επιθετικές συνήθειες κ.ο.κ  Καθώς κατά την εγγραφή οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για τις ιδιαιτερότητες του παιδιού στο φαγητό, στον ύπνο ή σε τυχόν αλλεργίες. Σε  περιπτώσεις ασθενειών από οποιαδήποτε αιτία επιβάλλεται η διαμονή του παιδιού στο σπίτι έως την πλήρη ανάρρωση του και την ολοκλήρωση της οποιασδήποτε φαρμακευτικής  αγωγής που τυχόν ακολουθείτε. Απαραίτητη είναι η βεβαιώση ιατρού για το αν μπορεί το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο.

Τα παιδιά πρέπει να έρχονται στο σχολείο περιποιημένα, με μαλλάκια καθαρά και ελεγμένα για ψείρες, μάλιστα προτείνουμε να ακολουθείτε προληπτική αγωγή, καθώς και νυχάκια κομμένα. Καθημερινά το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει στην τσάντα του μια αλλαξιά κατάλληλων εποχιακών ρούχων και εσώρουχα, καθώς και κάλτσες εάν είναι απαραίτητο. Τα παιδιά στο σχολείο πρέπει να φορούν απλά, άνετα κι ευκολοφόρετα ρούχα (φόρμες) και αθλητικά παπούτσια. Καλό θα ήταν στο χώρο του σχολείου να αποφεύγονται κάθε είδους κοσμήματα καθώς και προσωπικά παιχνίδια του κάθε παιδιού.

Τα παιδιά πρέπει να ετοιμάζονται έγκαιρα και να βρίσκονται στην είσοδο του σπιτιού τους 5 λεπτά πριν την προσυνεννοημένη ώρα που πρόκειται να περάσει το σχολικό λεωφορείο. Σε περιπτώσεις που το παιδί είναι αδιάθετο θα πρέπει να καλέσετε στο κινητό τηλέφωνο που υπάρχει στο σχολικό τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα για να ενημερώσετε για την απουσία του. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται άσκοπες καθυστερήσεις, τις οποίες δεν επωμίζονται οι επόμενοι γονείς.

Οι πληρωμές θα γίνονται σύμφωνα με τον διακανονισμό που έχετε συννενοηθεί κατά την εγγραφή και θα πραγματοποιούνται το πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Νας σας υπενθυμίσουμε πως κάθε αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού θα πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης των γονέων με τους εκπαιδευτικούς, καθώς με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί το εκπαιδευτικό μας έργο, το οποίο επωφελείστε και εσείς στο σπίτι. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μας ρωτήσετε, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευθήκατε και επιδιώκουμε τη συνεχή μεταξύ μας επαφή και συνεργασία, διότι αποδεικνύονται απαραίτητες για την επίτευξη όλων των στόχων μας, αλλά και για την επιτυχή λειτουργία του σχολείου μας.